MEER DAN 65 JAAR ERVARING

Onze waarden

Kwaliteit, vertrouwen en thuis.

LMC is het nuchtere en eerlijke merk, waarop u kunt vertrouwen. Onze voertuigen behouden hun waarde en beantwoorden aan alle eisen in elke levenssituatie – zowel voor een passagier alleen, koppels of gezinnen, beginnende of ervaren kampeerders.

Als levenslange partner zetten we alles op alles om u een hoogwaardig, gezellig thuis voor uw reizen te bieden.

Kwaliteit

LMC is een ware denktank. Duurzamere componenten? Extra opbergruimte in de compacte indeling? Bij ons is het mogelijk. Bij LMC staan we garant voor doordachte technologie tot in het kleinste detail, uitstekende veiligheid en functionele oplossingen, zowel in het interieur als het exterieur. Alle componenten van uw LMC zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid en waarde behoud – uw investering in een LMC is dus een veilige investering.

Geschiedenis

1950
Start

Het Sauerland was al in de jaren ’50 een geliefkoosde vakantiebestemming. Dat gold ook voor twee mannen uit Warendorf, die daar met hun motor, kano en tent regelmatig hun vakantie doorbrachten. Tijdens een nacht met gutsende regen, waarin het water in stroompjes de tent binnenliep, kregen de constructeur Austermann en carrosseriebouwer Hartmann een idee. Ze bespraken het, maakten een ontwerp en realiseerden ten slotte hun eerste caravan: de “Falter I”.

1955
1955

De vrienden dobbelden om de rechten voor het ontwerp. Hierna heette de Falter I enkel ‘Hartmann’. We schrijven 1952. Aangezien dhr. Austermann ook in een eigen caravan wilde kamperen, bouwde hij algauw zelf een exemplaar. Zo ontstond in 1955 de ondertussen legendarische “Knospe”. Vanwege de grote vraag begon hij met de productie van de "Knospe" en produceerde deze met 15 werknemers tot halverwege de jaren 60.

1966 – 1978
1966 – 1978

In 1966 neemt Wilhelm Saure uit Herdecke in Sassenberg de firma Austermann over, die met succes de ondertussen legendarische caravan “Knospe” bouwt. Hij richt “Wilhelm Saure KG” op. Tot in 1970 neemt de onderneming in Sassenberg aan de Drostenstraße een hoge vlucht.

Door het enorme aantal orders in 1974 worden grote delen van de productie in samenwerking met de firma Karmann in Rheine afgehandeld. Series: Lord, Münsterland. In 1976, the 10,000th caravan leaves production. In 1978 wordt de productie uitgebreid naar Warendorf voor de bouw van campers.

1981 – 1986
1981 – 1986

In 1981 worden de productievestigingen aan de Rudolf-Diesel-Straße in Sassenberg uitgebreid. “LMC Lord Münsterland Caravan GmbH” wordt opgericht en er komen nieuwe vennoten bij. Het jaar 1985 is ongelooflijk succesvol dankzij de reeksen Münsterland, Luxus, Münsterland-Dominant, Lord en Lord Exquisit. De export stijgt. Vanaf 1986 worden de eerste campers van de "Liberty"-serie geproduceerd.

1991 – 1993
1991 – 1993​

1991 wordt de onderneming overgenomen door Erwin Hymer. De tendens voor “LMC-Caravan GmbH” is continu opwaarts. Vanaf 1993 bouwt LMC caravans van de firma T.E.C.

1995 – 2005
1995 – 2005

In 1995 verhuist de firma T.E.C. van Mühlheim naar het nieuwe gebouw in Sassenberg.Het nieuwe millennium staat in het teken van investeringen in een nieuw klantencentrum, in een nieuwe productie- en logistieke hal evenals in machines en installaties. In 2005 bouwt LMC voor het eerst campers met alkoof en halfintegrale campers op het chassis van Ford-Transit.

2015
2015

In 2015 viert LMC Caravan GmbH & Co. KG al “60 jaar passie voor caravaning” op het fabrieksterrein in Sassenberg en lanceert een aantrekkelijk speciaal model voor zowel caravan als camper. 

2018
2018

De nieuwe productiefabriek wordt in 2018 geopend en de productiecapaciteit wordt verdubbeld. LMC zet een mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf met de nieuwste technologie.

2021
2021

De strategische richting van het merk LMC met een sterke en consequente focus op de doelgroep vraagt om een nieuwe introductie van het merk. Dat is gebaseerd op de toekomstige positionering, de prestaties van de onderneming evenals op nieuw ontwikkelde modellen, waarvan het design zowel aan de buitenkant als in het interieur zich richt op de waarden en eisen van de doelgroep.

2020 - 2023
Sub Label
2020 - 2023

LMC viert zijn 65-jarig bestaan en kijkt hoopvol naar de toekomst. Daartoe brengt LMC het jubileummodel Style 493 K uit. Camper Vans gaan in 2021 in productie bij LMC - aanvankelijk op Fiat-basis, maar de Innovan is sinds 2022 ook verkrijgbaar op Ford.

ONZE CARAVANS

Geniet van het levensgevoel tijdens het kamperen: aankoppelen, vertrekken en u thuis voelen!

Dankzij de omvangrijke uitrusting en het liefdevolle ontwerp beschikt onze caravan over alles wat u nodig heeft voor een onafhankelijke vakantie. Zo begeleidt uw LMC-caravan u overal, waarheen u ook gaat. Vakantie in de natuur en ’s avonds dineren in de stad? Geen enkel probleem dankzij uw auto: koppel gewoon de caravan los en uw auto is ‘solo’ gebruiksklaar. Ontdek nu onze caravanseries.

Van Van de lichtgewicht tot het gezinsmodel en de comfortwagen – voor ieder wat wils

LMC Sassino

Wat de Sassino zo speciaal maakt:

De LMC Sassino is ons instapmodel voor jonge stellen en gezinnen. Met in totaal vijf compacte indelingen vol licht in het houtdecor “Maryland Oak” biedt de Sassino plaats voor max. 7 personen in eenpersoons-, tweepersoons- of in stapelbedden. Slimme oplossingen en een uitgekiende indeling maken van de smalste caravan in het LMC-productassortiment (2,13 m totale breedte) uw betrouwbare en vertrouwde thuis.

In de Sassino is elk plekje goed benut. De eethoek vormt u in een handomdraai om tot een slaapplaats en in het model 460 E worden de eenpersoonsbedden in lengterichting achterin dankzij de rolbedfunctie snel een tweepersoonsbed – helemaal flexibel, praktisch en gezellig. Als startersmodel belooft deze caravan nieuwkomers veel kampeerplezier voor een scherpe prijs. In 2021 werd het comfortabele en veilige wonen in de 470 K-indeling bekroond met de DCC Safety Award. Deze overtuigt met het hoge tweepersoons dwarsbed voorin en een optioneel 3-persoons stapelbed achterin.

LMC Style voor een frisse uitstraling

Wat de Style zo speciaal maakt:

8 verschillende indelingen in een fris design – onze caravanserie “Style” is de ideale begeleider voor gezinnen. Een vriendelijk eiken decor gecombineerd met saliegroen, lichte accenten en een betonlook vloer maken van de Style een echte blikvanger. Naast zijn moderne, Scandinavische charme biedt de flexibele allrounder met de “Style Lift”-indeling 500 K plaats voor maximaal zeven personen

Hefbed in een caravan? Dat is alleen denkbaar in de Style-serie! Kies gerust uit een eenpersoons-, tweepersoons- of stapelbed voor drie. De Style 400 F met het unieke opklapbed is de favoriet voor alleenstaanden en koppels en onze kortste caravan met een lengte van 5,83 m. Veel plaats om te spelen en te relaxen bieden de grote, ronde zitgroepen en het optionele uitklapbare dak.

Overtuig uzelf en ontdek de LMC-Style!

LMC Tandero bijzonder design

Wat de Tandero zo speciaal maakt:

Als moderne caravanserie pronkt de Tandero met in totaal vijf indelingen, waaronder een met kinderbedden. Het is de ideale caravan voor koppels met veel zin voor een unieke vormgeving van het interieur. Het moderne “Japandi”-design in taupe-decor creëert een speciale sfeer, waarin hoekige en ronde elementen vaardig worden gecombineerd. 

Rolluiken uit natuurvezels en open rekken benadrukken samen met de uitgekiende vormgeving van de badkamer de kenmerkende mix van vormen en materialen. Deze maken van de Tandero een heel speciale caravan. Beleef bijv. de avondschemering eens helemaal anders. 

In de LMC Tandero woont u net als thuis!

LMC Videro comfortabel wonen

Wat de Videro zo speciaal maakt:

Opvallende voor- en achterstijlen, matzwarte manoeuvreerbeugel, GFK rondom, kaderramen, hybride fornuis en schotelverenbedden met Visco-schuimmatrassen – de omvangrijke standaarduitrusting zorgt voor dat beetje extra comfort in de Videro. Binnenin neemt de nieuwste caravanserie met vijf indelingen het moderne Japandi-design over en vult dit aan met hoogwaardige meubelaccenten.

De comfortabele en duurzaam geproduceerde kussens van gerecyclede
petflessen met hoofdsteunen staan garant voor gezellige uurtjes bij het ontbijt. In de compacte 450 D creëer je moeiteloos een ontspannen loungesfeer met de verplaatsbare kussens. Het hybride fornuis (2x gas, 1x inductie) maakt koken nog aangenamer en rondt samen met de geïntegreerde LMC Home Box de hoogwaardige uitrusting af.

De LMC Videro is een stijlvolle en comfortabele plek om te wonen!

LMC Vivo voor de familie

Wat de Vivo zo speciaal maakt:

2 indelingen in de Last Edition – dat is de Vivo in modeljaar 2024. Of u nu met z’n tweeën, met z’n vieren of zessen reist, onze “Vivo” biedt u alle ruimte. Het hoge wooncomfort is mogelijk dankzij de maximale voertuigbreedte van 2,52 m, een grote ronde zitgroep en veel extra laadmogelijkheden. 

Talrijke opbergvakken, wandkasten rondom met softclose systeem, opklapbare zitvlakken – in de Vivo wordt elk hoekje optimaal benut. Geïntegreerde rookmelders geven je een veilig gevoel op vakantie. Het interieur is fris en vriendelijk met licht meubilair en naar keuze donkere of lichte kussens.

Maak nu kennis met onze Last Edition-modellen!

LMC Exquisite Vip voor de luxueuze kampeerder stijlvol en elegant

Wat de Exquisite VIP zo speciaal maakt:

De Exquisite VIP is onze premiumserie en brengt alles aan boord – en nog een beetje meer. Met een indrukwekkende totale lengte tussen 8,43 en 9,57 meter en 4 indelingen is hij een echte parel onder de caravans. Hij laat dan ook niets te wensen over op het gebied van luxe: comfortabele toegangsdeur, vloerkleed, rolluiken en meubilair van hoge kwaliteit zijn slechts enkele hoogtepunten. In de VIP ervaart u een heel bijzonder gevoel van ruimte.

De VIP pronkt met een topuitrusting: ideaal voor veeleisende reizigers. Naast bijv. een naar wens aanpasbare lattenbodem en hoofddeel en een grote koelkast (140 l resp. 190 l) overtuigt de VIP door het ruime badkamer- en toiletgedeelte. Hoogwaardig comfort, dat gezien mag worden!

Maak nu kennis met onze luxueuze caravanserie!