De BOVAG inspectiebeurt is de meest uitgebreide onderhoudsbeurt voor uw caravan. Wij adviseren u om elke 2 jaar of elke 10.000 km onderhoud aan uw caravan uit te laten voeren. Zo blijft uw kampeervoertuig in een optimale conditie & wordt de levensduur ervan verlengt.

BOVAG ONDERHOUDSBEURT

Bij een BOVAG Onderhoudsbeurt gaan onze gecertificeerde keurmeesters aan de slag met meer dan zestig punten, zodat je caravan, camper of vouwwagen niet alleen voldoet aan alle wettelijke eisen, maar ook aan onze strenge comfort- en kwaliteitseisen. Voor de camper is er zowel een algemene onderhoudsbeurt voor de wagen, als een losse opbouwbeurt.

Zorgeloos de weg op!

Tijdens de vakantie wilt u 100% ontspannen. Als uw caravan goed onderhouden is, heeft u daar op de camping geen zorgen over.
Bij een BOVAG Onderhoudsbeurt gaan onze gecertificeerde keurmeesters aan de slag om de caravan op meer dan zestig punten na te kijken, zodat uw caravan niet alleen voldoet aan alle wettelijke eisen, maar ook aan de BOVAG comfort- en kwaliteitseisen. 

De keurmeester controleert bijvoorbeeld de remmen en smeert de oplooprem. Ook een bandencheck en vochtmeting zijn ingegrepen.  
Uw gasinstallatie krijgt speciale aandacht. De gasleidingen worden afgeperst, de kachel helemaal gereinigd en de keurmeester bekijkt het ‘vlambeeld’: zit er bijvoorbeeld genoeg zuurstof in de vlam? Hierna is de veiligheid van uw fornuis en kachel weer gewaarborgd. 

Om pech en ongelukken te voorkomen, is het belangrijk om tijdig een onderhoudsbeurt te plannen. Een goed onderhouden kampeermiddel is ook prettig bij eventuele verkoop. U investeert met onderhoud in de waardevastheid van uw caravan.

Prijs en goed om te weten bij een afspraak:

Basisprijs van de BOVAG-inspectiebeurt, voor een enkelas caravan € 265,00 excl. Materialen. ( Dubbelasser € 100,00 meerprijs)
Wij nemen altijd contact met u op als er een meerprijs van € 75,00 aan materialen per onderhoudsbeurt nodig zou zijn.

Verzoek: caravan & disselbak leeg aanleveren bij BOVAG inspectie!

Omdat een globale vochtmeting onderdeel uitmaakt van de inspectiebeurt, verzoeken wij u om de caravan opgeruimd en zo leeg mogelijk aan te leveren. Zo kunnen we op alle punten een goede vochtinspectie uitvoeren.

Dat wil niet zeggen dat  u uw caravan geheel leeg hoeft te maken, maar dat u deze begaanbaar aanlevert, dus zodanig dat de monteur in uw caravan overal makkelijk bij kan.

ATTENTIE, daarom graag:

  • het looppad in uw caravan vrij houden;
  • geen zware spullen op de bank(en) of bed(den) plaatsen;
  • zowel de disselbak als de opbergruimtes in uw caravan graag netjes opgeruimd aanleveren;
  • graag er voor zorgen dat de monteurs hun werkzaamheden kunnen doen en dat onderdelen zoals elektrapunten, gasaansluiting en afvoer goed bereikbaar zijn;
  • uw keukenkastjes, garderobekast en bovenkastjes kunnen gewoon gevuld blijven, daar hoeft de monteur geen vocht te meten. Uiteraard dienen de elektrakast, gasslangen en afvoeren op die plekken zoals gezegd wel goed bereikbaar te zijn.