In Neustadt, bij Dresden, staat de Capron, één van de modernste camperfabrieken van Europa. Hier rollen de campers van Sunlight van de band. In 2005 aanvankelijk ook caravans, maar door de toenemende vraag naar kampeerauto’s stopt de productie van caravans in 2016. Vanaf dat jaar wordt de volle capaciteit voor campers ingezet.

Sunlight behoord tot de Erwin Hymer Group. De Sunlight komt sportief  en modern voor de dag. De filosofie: de productie van hoogwaardige, betaalbare campers voor een breed publiek. Dagelijks verlaten ruim dertig kampeerauto’s de fabriek.

Campermodellen

Bij de campervans zien we de Sunlight Cliff, die in vier indelingen verkrijgbaar is in opbouwlengtes van 5,41 tot 6,36 meter, met een dwarsbed of twee enkele bedden. Er zijn drie uitvoeringen van de Cliff-serie, waarvan de Cliff RT Adventure een hefdak heeft met daarin twee extra slaapplaatsen. De Cliff staat op een Fiat Ducato met de 2.2 liter Multijet (88 kW/120 pk) Euro 6 Final motor. Zoek je ’t wat stoerder, dan kom je bij de vierwielaangedreven Cliff 590 4×4 Adventure Edition op Ford Transit. Bij de halfintegraalmodellen staan tien indelingen op de prijslijst, allemaal op een Fiat Ducato-chassis met standaard de 120 pk motor. De series zijn genummerd van de kleine T58 tot de nieuwe uit de kluiten gewassen T69 LC. De laatste heeft een queensbed, gescheiden douche- en toiletruimte en een face-to-face zitgroep. Ook op het programma: vier alkoofcampers met veel slaapplaatsen, echte familiecampers dus. Hiermee scoort Sunlight vooral goed in de verhuurmarkt. Bij de integraalcampers valt er te kiezen uit drie indelingen: de I68 met twee enkele bedden en de I69L met een queensbed aan de achterzijde. Beide zijn 743 centimeter lang en zijn gebouwd op een Fiat Ducato. De I67S is een camper van 6,98 meter met twee enkele bedden achterin. De grotere modellen zijn nu ook leverbaar zijn op het heavy chassis van Fiat. Vervolgens zien we de Vans op het programma: compacte en relatief smalle campers in het instapsegment. Ze staan op een Citroën-chassis met een 120 pk ad blue motor. De V66 heeft twee enkele bedden op een lengte van 6,65 meter; de iets kortere V60 (5,95 meter) heeft een dwarsbed en de V69 (6,86 meter) heeft een queensbed. Met een breedte van niet meer dan 2,14 meter is het makkelijk manoeuvreren.